line

Stuw automatisering

stuw automatisering

Stuw automatisering op maat

Vlaar automatiseert al meer dan 30 jaar stuwen. Van stand-alone uitgevoerd met zonne- en/of windenergie tot een stuw gevoed met netspanning. Door de locaties te voorzien van telemetrie is watermanagement op afstand mogelijk. 

In een land met ongeveer 4.000 polders zijn stuwen noodzakelijk voor dagelijks waterbeheer. Door een stuw te automatiseren kan er “slim” gestuurd worden door deze bij hevige neerslag hoger te zetten, zodat water wordt vastgehouden en gemalen worden ontlast. Dit voorkomt niet alleen wateroverlast; de energiekosten kunnen behoorlijk worden teruggebracht door de gemalen op basis van het aanbod van (goedkope) energie te laten malen. De CSB maakt automatisering van stuwen eenvoudig mogelijk.  Lees verder

Voor de automatische besturing van stuwen en schuiven biedt Vlaar een compacte, duurzame en stand-alone solar besturing.

Compacte Solar Besturing (CSB)

De Compacte Solar Besturing is voorzien van een eigen energievoorziening, een krachtige motor en universele open telemetrie. Voor het volledig automatisch regelen worden 1 of 2 niveaumetingen aangesloten. Het uitlezen van de besturing kan lokaal, via uw eigen hoofdpost of met een open Cloud oplossing op abonnementsbasis. Lees verder

Automatisering van stuwen en schuiven

Voor diverse waterschappen, provincies en gemeentes automatiseert Vlaar stuwen en schuiven. Met eigen engineers, paneelbouwers en monteurs verzorgen wij het gehele automatiseringstraject. De installaties voldoen aan de laatste eisen en zijn voorzien van betrouwbare software en meet- en regeltechniek. In moeilijk bereikbare gebieden wordt er steeds vaker gekozen voor een installatie welke is voorzien van accu’s die gevoed worden door zonnepanelen en/of windenergie. Deze stand-alone oplossing communiceert onder andere middels GPRS met de hoofdpost.

Optimaliseren watermanagement Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verzorgt het waterbeheer in de regio Noord-Holland. Wat begon met het automatiseren van stuwen (en gemalen) is bij Vlaar uitgegroeid tot het ontwikkelen en uitvoeren van complete beheersystemen voor onder andere het Hoogheemraadschap. Door toepassingen van zonne-energie en GPRS communicatie is men flexibeler geworden in het kiezen van de lokatie van de stuw. Daarnaast wordt informatie van verschillende stuwen en peilmetingen samengevoegd om daarmee een hele regio optimaal te kunnen beheren. Vlaar draagt bij aan een optimaal waterbeheer.

Waterkering De Rijp

Bij hevige neerslag en stijging van het waterpeil wordt de stuw automatisch omhoog gestuurd zodat de binnenstad van de Rijp geen last heeft van wateroverlast.

© Copyright 2022 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign