line

Compacte Solar Besturing (CSB)

Voorkom wateroverlast en bespaar op energiekosten

Slimme sturing van een stuw of schuif voorkomt wateroverlast bij hevige neerslag. De stuw houdt water vast waardoor gemalen worden ontzien. Voor het besturen biedt Vlaar een duurzame oplossing: de Compacte Solar Besturing.

Stuwen tegen wateroverlast

Stuwen of schuiven beïnvloeden het waterpeil. Bij hevige neerslag ontziet een stuw het gemaal door het water langer vast te houden.

In droge periodes bewaart de stuw water voor landbouwgewassen en natuur. In de winterperiode voert het overtollig water af.

Slimme sturing; lagere energiekosten

Slim sturen met een stuw voorkomt wateroverlast én bespaart op energiekosten. Voor de automatische besturing van stuwen en schuiven biedt Vlaar een compacte, duurzame en stand alone solar besturing.

Compacte Solar Besturing (CSB)

De Compacte Solar Besturing is voorzien van een eigen energievoorziening, een krachtige motor en universele open telemetrie. Voor het volledig automatisch regelen worden 1 of 2 niveaumetingen aangesloten. Het uitlezen van de besturing kan lokaal, via uw eigen hoofdpost of met een open cloud oplossing op abonnementsbasis.

De besturing is eenvoudig te plaatsen, in bedrijf stellen kan op locatie d.m.v. het touchscreen bedieningsdisplay. De aan telemetrie gekoppelde motorcontroller bestuurt de motor. De motorcontroller zorgt voor een traploze aansturing, heeft een geïntegreerde temperatuur en momentbewaking.

De slimme software bewaakt de accucapaciteit en past indien nodig de regeling aan. We bieden diverse standaard software regelingen.

Factsheet CSB

Vlaar automatiseert al meer dan 30 jaar stuwen. Van stand-alone uitgevoerd met zonne- en/of windenergie tot een stuw gevoed met netspanning. Door de locaties te voorzien van telemetrie is watermanagement op afstand mogelijk. 

Een stuw regelt de waterstand in een waterloop. Het creëert een peilvak waarin je water kunt vasthouden en bergen. Bij hevige neerslag kan de stuw omhoog gestuurd worden waardoor je water kunt bergen en gemalen kunt ontlasten. Dit voorkomt niet alleen wateroverlast, door slim te regelen/sturen met stuwen worden ook energiekosten behoorlijk teruggebracht.

Compacte Solar Besturing

Nieuw: De Compacte Solar Besturing

Slimme sturing van een stuw of schuif voorkomt wateroverlast bij hevige neerslag. De stuw houdt water vast waardoor gemalen worden ontzien. Voor het besturen biedt Vlaar een duurzame oplossing: de CSB

Compacte Solar Besturing

Eenvoudige bediening met touch screen display

De besturing is zeer gebruiksvriendelijk, in bedrijf stellen kan op locatie d.m.v. het touchscreen bedieningsdisplay. De geïntegreerde motorcontroller zorgt voor de bewaking en aansturing van de motor.

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign