line

TMX dag 2017

Terug naar overzicht

Vlaar kijkt terug op een geslaagde TMX-dag

Direct bij aanvang leek het even helemaal mis te gaan. Na het opstarten van de presentatie vanaf een USB stick werden de bezoekers wakker geschud met veel licht- en geluidseffecten, waarna een korte film begon over ‘Cyber Security’. Het gebruik van de USB stick zorgde voor een beursval van de onderneming. Security bleek de rode draad te zijn tijdens de TMX dag. Dit werd benadrukt door Key-speaker prof. drs. ir. P. van Gelder, hij ging in op het thema ‘kritische infrastructuur, trends en bedreigingen’. Hij gaf de aanwezigen de nodige stof tot nadenken en benadrukte het belang van goede en snelle dataverzameling.

Nul op de meter, energiebesparing in de woning

Voor een vergoeding voor energieprestatie is monitoring verplicht. Watch-E en TMX bieden een onafhankelijk, veilig en betrouwbaar monitoringsysteem. Watch-E levert het dashboard. De hardware en tussen meters worden door TMX geleverd. De installatiekast waar de EMX400 in zit komt van Solar Nederland. Hiermee wordt een compleet Plug & Play product geleverd aan de installateur.

Ontwikkelingen

Dirk-Jan Brokken van TMX vertelde tijdens de dag over de nieuwe ontwikkelingen (praktijk en techniek) bij TMX. Met uitgebreide aandacht voor de TMX onderstations, de TMX hoofdpost en het nieuwe MobileWeb. Daarnaast vertelde hij over de ontwikkelingen in de telecom markt. Sensoren hebben verschillende toepassingsmogelijkheden, Mart Hurkmans (MHMarine) vertelde meer over onderwater sensoren en het detecteren van o.a. lichamen, welke zeer nuttig kunnen zijn bij het opsporen van drenkelingen. Het middag programma bestond uit een carrousel van diverse TMX sessies waarbij interactie tussen de deelnemers, gebruikers en installateurs centraal stond.

TMX-Award-2017

Er waren felicitaties voor Gerben Talsma, telemetrie specialist bij Wetterskip Fryslân. Als een van de eerste gebruikers van TMX en altijd nauw betrokken met nieuwe TMX producten een goede winnaar van de TMX-Award-2017.

De volgende TMX-dag vindt plaats op donderdag 8 november 2018.

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign