line

Keermiddel en gemalen Leursche Haven en Laaksche Vaart klaar voor gebruik

Leursche Haven en Laaksche Vaart Terug naar overzicht

 

In opdracht van Waterschap Brabantse Delta realiseert Boskalis Civiel twee keersluizen en 2 gemalen in Etten-Leur aan monding van de Leursche Haven en Laaksche Vaart bij de Mark.

Het betreft een PD&C (Plan, Design & Construct) contract waarbij Bosman Watermanagement 4 Vision 125 pompen levert, de gehele E-Installatie is door Vlaar gerealiseerd.

De zeespiegel stijgt en de neerslag wordt extremer. Tegen zoveel onheil moeten de waterschappen zich wapenen opdat de burgers geen natte voeten krijgen.

Op veel plaatsen in ons land gebeurt dat door dijkversterking. In de polders van Etten-Leur en Halderberge kiest waterschap Brabantse Delta voor twee keermiddelen met gemalen. De Laaksche Vaart is een zijtak van de Mark. Daar bouwt Boskalis in opdracht van het waterschap een driepompsgemaal, die volgens technisch manager Joost de Vries 660 kuub water per seconde kan verwerken. In de Leursche Vaart volstaat een gemaal met één pomp. Wel wordt hier en daar de dijk een meter opgehoogd. Boskalis gaat ook het 18e eeuwse verdedigingswerk redoute in haar oorspronkelijk vorm herstellen. Waarschijnlijk hebben militairen de redoute maar kort gebruikt en is de gracht rondom het bolwerk al in de 19e eeuw gedempt.

Bron: BN DeStem

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign