line

Gemaal C. Mantel

C. Mantel Terug naar overzicht

Nieuwbouw gemaal C. Mantel wordt het grootste visvriendelijke gemaal van Nederland

Nieuwbouw gemaal C. Mantel vernoemd naar de afgetreden hoogheemraad C. Mantel, is een nieuw gemaal aan de Markermeerzijde van het werkgebied van het hoogheemraadschap. Het gemaal moet zorgen voor een stabieler waterpeil in een groot deel van Noord Holland. Om een snellere afvoer van regenwater mogelijk te maken wordt  het gemaal uitgevoerd met vier visvriendelijke pompen met elk een capaciteit van 30.000 m3/per uur. In opdracht van Aan de Stegge Bouw & Wertuigbouw ontwerpt en realiseert Vlaar de complete E installatie voor het gemaal.

De engineers van Vlaar zijn medio 2015 gestart met het design gedeelte van de E-installatie. De installatie moet vier pompen, twaalf schuiven met elk een eigen Hydro-Unit, een krooshekreiniger en een vispassage aansturen, uiteraard moet hij voldoen aan de wensen/eisen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het hart van de besturing is het UDSO GTR-20 onderstation, deze zorgt ervoor dat het gemaal volledig automatisch kan functioneren.

De 1000 kVa Trafo is inmiddels door Vlaar aangesloten evenals de hoofdonderverdeling en de besturingskasten, nog voordat de bouw gereed was kon er al begonnen worden met het testen van de installatie. De oplevering staat gepland voor eind 2016.

6 oktober 2016: Open dag gemaal C. Mantel

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2020 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign