line

Gemaal C. Mantel

C. Mantel Terug naar overzicht

Nieuwbouw gemaal C. Mantel grootste visvriendelijke gemaal van Nederland

Nieuwbouw gemaal C. Mantel, vernoemd naar de afgetreden hoogheemraad C. Mantel, is een nieuw gemaal aan de Markermeerzijde van het werkgebied van het hoogheemraadschap. Het gemaal moet zorgen voor een stabieler waterpeil in een groot deel van Noord Holland. Om een snellere afvoer van regenwater mogelijk te maken, wordt het gemaal uitgevoerd met vier visvriendelijke pompen met elk een capaciteit van 30.000 m3/per uur. In opdracht van Aan de Stegge Bouw & Wertuigbouw ontwerpt en realiseerde Vlaar de complete E-installatie voor het gemaal.

De engineers van Vlaar zijn medio 2015 gestart met het design gedeelte van de E-installatie. De installatie moet vier pompen, twaalf schuiven met elk een eigen Hydro-Unit, een krooshekreiniger en een vispassage aansturen en moet uiteraard voldoen aan de wensen/eisen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het hart van de besturing is het UDSO GTR-20 onderstation, deze zorgt ervoor dat het gemaal volledig automatisch kan functioneren.

De 1000 kVa Trafo is inmiddels door Vlaar aangesloten evenals de hoofdonderverdeling en de besturingskasten, nog voordat de bouw gereed was, kon al begonnen worden met het testen van de installatie.

6 oktober 2016: Open dag gemaal C. Mantel

De 35 me­ter bre­de en bij­na 300 me­ter lan­ge wa­ter­gang wordt dwars door het na­tuur­ge­bied Riet­koog ge­gra­ven. HHNK gaat het ver­lies van na­tuur com­pen­se­ren in de Schardam­merk­oog dat wordt in­ge­richt als wei­de­vo­gel­ge­bied. De ‘Ga-we­g’, een wan­del­pad langs het Mar­ker­meer in de Riet­koog, wordt in stand ge­hou­den door mid­del van een over­steek over de af­voer­tocht.

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Switch To Desktop Version