line

Renovatie gemaal Aquarivium

Terug naar overzicht

 

Gemaal Aquarivium is een poldergemaal dat zorgt voor bemaling van het stedelijk gebied van Capelle en een deel van Rotterdam. Het bedrijven- en kantorenpark Rivium, waar het gemaal zijn naam aan ontleent, is onderdeel van dat gebied. Afwatering vindt plaats op de Nieuwe Maas.

Sinds de bouw in 1992 heeft het gemaal uitstekend gefunctioneerd. Om ook in de toekomst te kunnen vertrouwen op de volledige automatische werking van dit gemaal, is groot onderhoud nu noodzakelijk. Beide pompen, met een gezamenlijke capaciteit van 82 m³/minuut, worden gereviseerd, evenals de schuifafsluiters en vlinderkleppen. Daarnaast worden de elektromotoren gereviseerd en wordt de complete besturingsinstallatie en verlichting vervangen. Wat kleine aanpassingen zorgen bovendien voor een verbetering van de veiligheid. Met de aanpassingen zorgt het waterschap ervoor dat het werkgebied weer een stap  toekomstbestendiger is.

Na beoordeling van de inschrijving bleek Vlaar als Economisch Meest Voordelige Inschrijving uit de bus te komen, waardoor de complete renovatie onder verantwoordelijkheid van Vlaar uitgevoerd zal worden.

Al met al een mooi project, dat we vol enthousiasme op zullen pakken. Wij kijken uit naar de samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

 

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign