line

Kooysluis

sluis automatiseren Terug naar overzicht

Groot onderhoud Kooysluis

De Kooysluis is een schutsluis uit 1922 en vormt de verbinding tussen het Balgzandkanaal en het Noord-Hollands Kanaal bij de Kooy. Vanaf de Kooysluis worden 9 bruggen over het Noordhollands kanaal bediend.

Samen met het groot onderhoud van de Kooysluis is de spuicapaciteit vergroot. Hiervoor zijn 2 sluisdeuren vervangen. De nieuwe sluisdeuren zijn elk voorzien van 1 rinketschuif en 1 spuischuif. De overige deuren en rinketschuiven zijn gerenoveerd. De elektromechanische aandrijving van de sluisdeuren is vervangen door hydraulische aandrijvingen.

Werkzaamheden Vlaar

Om de hydraulische aandrijvingen, de rinketten en de spuischuiven aan te sturen zijn door Vlaar vier besturingskasten geplaatst en aangesloten. De bestaande besturing, bediening en de software van de PLC en het Scada systeem zijn aangepast.  De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Jansen Venneboer.

Strakke planning

De tijd voor uitvoering was krap, de scheepvaart mocht weinig hinder ervaren, een uitdaging voor de betrokken partijen! Door een goede voorbereiding, strakke planning en wat extra handen op locatie, zijn de werkzaamheden vlot uitgevoerd en heeft de scheepvaart weinig hinder ervaren.

Sluis automatiseren op maat, lees verder

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign