line

Renovatie en automatisering gemaal Vier Noorder Koggen

Terug naar overzicht

Gemaal Vier Noorder Koggen

Vlaar heeft via Bosman Watermanagement opdracht gekregen voor de engineering en levering van de complete E-installatie van het gemaal. Afgelopen jaren heeft Vlaar diverse gemalen gerenoveerd met Bosman Watermanagement. Het gemaal is niet allen een belangrijke schakel voor het gebied Vier Noorder Koggen, het krijgt ook een grotere rol in het waterbeheer in De Gouw.

Het gemaal De Vier Noorder Koggen is gesticht in 1977 en bemaalt 2 peilvakken. Per peilvak staan twee pompen opgesteld, een dieselgedreven pomp en een elektrisch gedreven pomp. De pompen 1 en 2 bemalen het lage peilvak, pompen 3 en 4 het hoge peilvak.

Het gemaal met de installaties was circa 35 jaar oud en zowel het gebouw als de installatie waren aan renovatie toe. Ook de capaciteit van het gemaal is verhoogd om zo aan alle (toekomstige) eisen te voldoen.

Vlaar verving de complete elektrische installaties van het gemaal. De dieselaandrijving werd door een elektrische aandrijving vervangen. Vlaar verzorgde de engineering, de levering en het inbedrijfstellen van de complete E-installatie. Voor het gemaal Vier Noorder Koggen bestaat dit uit een hoofdonderverdeling (Modan MCC), een centrale besturingskast voor de vier pompen inclusief telemetrie, een frequentieregelaarskast voor iedere pomp, twee krooshekreiniger besturingen en een licht-onderverdeling. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond.

Een diagram die de werkwijze van Vlaar Techniek weergeeft

Gemalen

Vlaar renoveert gemalen en/of voorziet ze van nieuwe besturingstechniek. Ook voor nieuwbouwprojecten is Vlaar een geschikte partner. Het automatiseren en/of renoveren van een gemaal brengt diverse disciplines met zich mee. Vlaar heeft de expertise om het gehele automatiseringstraject uit te voeren. Van het oriƫnterend gesprek tot aan de oplevering en in bedrijfstelling. Vlaar beheerst de meest moderne technieken waarmee de bestekeisen en wensen van eindgebruikers worden omgezet naar een besturingsinstallatie op maat.

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign