line

160 meetsystemen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta

Terug naar overzicht

 

Een kerntaak van Waterschap Drents Overijsselse Delta is het beheren en bedienen van oppervlaktelichamen en kunstwerken in het watersysteem. Het waterschap beheert 340 gemalen en 1.960 stuwen. Deze gemalen en stuwen zitten in het hele werkgebied van het waterschap dat zich uitstrekt van Assen tot en met Deventer en van Kampen tot en met Hoogeveen.
Een belangrijk instrument van de peilbeheerder is het telemetriesysteem waarmee het peil van de boezem en de polders wordt bewaakt en gestuurd. Om operationele beslissingen te nemen en beleid te maken, wordt gebruik gemaakt van diverse meetopstellingen die samen het meetnet worden genoemd. Het meetnet geeft zicht op de actuele situatie en is daarmee van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van het watersysteem. De belangrijkste eisen aan het meetnet zijn beschikbaarheid, betrouwbaarheid en correct functioneren en zo laag mogelijke totale kosten.

Wim Brink Waterschap Drents Overijsselse Delta: “Een tevreden gebruiker”

Wim Brink:Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met het installeren van de UDSO-loggers van Vlaar. Een logger die voor ons voor alle disciplines inzetbaar is, zoals het meten in riooloverstorten, grondwatermetingen en oppervlaktewater. Deze logger heeft zich inmiddels op alle fronten bewezen en is voor ons als betrouwbaar meetinstrument inzetbaar.
Voor dit project waren we op zoek naar een specifieke oplossing die inzetbaar is voor het meten in oppervlaktewater. Een van de eisen is dat deze logger moet kunnen communiceren met onze eigen hoofdpost ClearScada”.

Doordat de UDSO-logger van Vlaar naadloos aansluit bij de gestelde eisen van WDOD en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft, heeft het waterschap dit project aan Vlaar gegund. Dit heeft geleid tot een raamovereenkomst voor een periode van vier jaar. Gedurende deze periode verzorgt Vlaar Techniek de levering van 160 oppervlaktewater meetsystemen, bestaand uit dataloggers en sensoren. Voor de voeding is gekozen voor een oplaadbare accu. Hier zijn wij trots op!

Wim Brink:Een bijkomend voordeel is, dat wij als WDOD verder samen kunnen werken met een betrouwbare leverancier die met ons meedenkt en service nog hoog in het vaandel heeft staan. We zijn klaar voor de toekomst”. 

     

Vlaar biedt besturingssystemen voor het bewaken, beheren en besturen van diverse kunstwerken en technische installaties. Als totaaloplosser verzorgen wij ook de benodigde hardware en software. Wilt u weten welke oplossingen Vlaar voor uw meetnet heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0227-570260.

 

 

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign