line

Vlaar verzorgt E&W
hevel Kadoelen voor Waterschap Zuiderzeeland

Hevel Kadoelen Terug naar overzicht

 

Eind 2020 heeft Waterschap Zuiderzeeland de nieuwe hevel Kadoelen geplaatst. De hevel, op de Zwartemeerdijk vlakbij de Kadoelerkeersluis, zorgt ervoor dat water het gebied ingelaten kan worden. Met de nieuwe geautomatiseerde hevel kan het waterschap de wateraanvoer voor natuur en landbouw beter sturen. Op die manier komt er niet te veel water het gebied in. Dit water hoeven de gemalen dus ook niet uit te pompen waarmee energiekosten bespaard worden. De nieuwe hevel Kadoelen is in maart van dit jaar in bedrijf genomen.

Het waterschap heeft na een aanbesteding, deze opdracht aan Vlaar gegund voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het ontwerpen, vervaardigen, leveren en monteren van het hevelhuisje met besturingskast en vacuüm-unit en de debietmeterput voorzien van twee debietmeters, automatische afsluiters en overige leidingdelen.

Hevel Kadoelen  Vacuüm-unit

Werking van de installatie
Hein Bloemhof van Vlaar:
“De besturing van de hevel en twee afsluiters wordt uitgevoerd door een LMX401 onderstation. Dit onderstation regelt op basis van de peilmetingen bij de hevel en in het gebied dat de twee afsluiters zodanig bestuurd worden dat de juiste hoeveelheid water de beide polders ingelaten wordt. Door middel van de TMX hoofdpost kan het waterschap de besturing en ingelaten hoeveelheid water in de gaten houden en indien gewenst bijsturen”.

debietmetingput

De debietmeterput voor de hevel is bij Vlaar afgeleverd en daar voorzien van de twee debietmeters, afsluiters met AUMA’s en overige leidingdelen. Nadat de leidingdelen in gestort waren, is de put op transport naar Kadoelen gegaan; een indrukwekkende operatie gezien het gewicht van de debietmeterput van ca. 17 ton en de lastige bereikbaarheid van de locatie!

 

Hein Bloemhof: “Een mooi project dat in goede samenwerking met het waterschap is uitgevoerd”.

Waterschap Zuiderzeeland en Vlaar hebben al eerder, naar tevredenheid van beide partijen, de handen ineen geslagen bij soortgelijke projecten. Mede door de ervaring met de wensen van het waterschap heeft Vlaar Techniek een scherpe inschrijving gedaan op de aanbesteding en deze gegund gekregen.

 

Slim sturen met hevels

Vlaar Techniek is specialist in automatisering voor waterbeheer en maakt het dagelijks watermanagement eenvoudiger. Voor gemeentes en waterschappen, maar ook voor de kleine gebruiker. Benieuwd naar welke oplossing Vlaar Techniek voor uw watermanagement heeft? Neem dan contact op via 0227-570260.

 

 

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign