line

Energieverbruik

energieverbruik

Vlaar investeert in het milieu

Vlaar investeert graag in behoud en verbetering van het milieu. Dit realiseren wij door zowel ons eigen energieverbruik als dat van onze opdrachtgevers terug te dringen.

Voor het bedrijfswagenpark zijn we continu op zoek naar zuinige bedrijfswagens. De buitenverlichting, de werkplaats en kantoren zijn voorzien van LED verlichting. Goed voor een besparing van 60% op het energieverbruik. Daarnaast is ons pand uitgebreid met een groot aantal zonnepanelen, deze dragen bij aan verdere CO2 reductie.

De communicatie tussen Vlaar en de klanten en leveranciers verloopt grotendeels op elektronische wijze. Moderne, digitale, middelen bieden kansen voor duurzaam ondernemen. Als de situatie het toelaat, wordt het onderhoud en beheer van klantensystemen op remote basis uitgevoerd om het milieu minder te belasten. Ook beperkt Vlaar het printen en kopiƫren door elektronische afhandeling en digitaal verkeer te stimuleren.

Bij Vlaar staat duurzaamheid centraal. Er zijn bijvoorbeeld bij de bouw van het pand duurzame materialen toegepast.

Vlaar Duurzaam

Doordat de vraag naar duurzame oplossingen steeds groter wordt, hebben wij onze diensten uitgebreid met het aanleggen van zonnepanelen bij zowel bedrijven als particulieren.
Daarnaast kunnen wij ook thuisaccu’s en laadpalen leveren en installeren. Lees verder

 

Terugdringen energieverbruik bij waterschappen

Vlaar helpt ook opdrachtgevers energie te besparen door onder andere de automatisering van 100 stuwen middels zonne-energie. Deze kunstwerken werken compleet stand alone en CO2 neutraal. Met behulp van gebiedsregelingen wordt het overtollige water zoveel mogelijk via spuien afgevoerd. Lees verder

Sturen op energie

Vlaar is vanaf de pilot in 2014 betrokken bij de uitrol van de APX-regeling voor gemalen van HHNK. Wij hebben een adviserende en uitvoerende rol. Wij schrijven de software voor de gemalen. Daarnaast zijn er veel verouderde onderstations van gemalen vervangen voor UDSO GTR-20 onderstations. Eind 2016 moeten 100 gemalen voorzien zijn van de APX regeling. Lees verder

sturen op Energie / De APX regeling

Sturen op energie

De ruimte in het peilbesluit van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wordt ingezet als electriciteitsbuffer.

EGV Metingen

Stand alone zonne stuw

Door middel van zonne-energie worden de accu's van de installatie gevoed, de accu's hebben voldoende capaciteit om ook in donkere wintermaanden de installatie betrouwbaar te laten functioneren.

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign