line

Duurzaamheid door Jeroen Diekema Terug naar overzicht

Duurzaam ondernemen Vlaar voorbeeld voor Westfriese Bedrijvengroep

Duurzaamheid is één de thema’s op de agenda bij de Westfriese Bedrijvengroep (WBG). Zij willen duurzaamheid stimuleren op de diverse Westfriese bedrijventerreinen.

Als voorbeeld onderneming voor het thema duurzaamheid, heette Vlaar de leden van WBG welkom voor de themamiddag ‘is uw bedrijf klaar voor de energietransitie’. Na opening door de dagvoorzitter gaf Jeroen Diekema een presentatie over hoe Vlaar omgaat met de term duurzaamheid; welke maatregelen hebben wij genomen, en hoe wij duurzaamheid verweven in onze dagelijkse werkzaamheden.

De Westfriese Bedrijvengroep deelde deze middag 5 vouchers uit aan bedrijventerreinen om deze transitie te versnellen. De noodzaak om energie te besparen was bij de meeste ondernemers al aanwezig. Maar het hoe en op welke wijze en welke rol de overheid en wetgeving hierin speelt, waren vragen die tijdens diverse presentaties deze middag werden beantwoord.

De Westfriese Bedrijvengroep wil met de nieuwe werkgroep Westfriese Bedrijven Groen (WBGroen) ondernemers die vooroplopen 1,5 jaar lang ondersteunen. Bashar al Badri, verenigingsmanager van de WBG: “Per bedrijventerrein zoeken wij een koploper die ons wil helpen om experimenten op te zetten die bijdrage aan de energietransitie. De bedrijventerreinen kunnen dan van elkaar leren en daarmee de eerder gemaakte valkuilen op de andere terreinen voorkomen. Hierdoor zal het proces flink versneld worden. En dankzij Terra Technica kunnen HBO-leerlingen van InHolland helpen bij de technische vragen.

Terug naar overzicht Heeft u een vraag of wilt u meer
informatie? Bel: 0227-57 0260

© Copyright 2024 Vlaar Techniek - All Rights Reserved

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign